« »
Aid Gafić

Aid Gafić

URL web stranice:

SRETNA NOVA 2019. GODINA

Svim učenicima i zaposlenicima Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ želimo sretnu i uspješnu 2019. godinu.

28.01.2019. godine – početak drugog polugodišta školske 2018/2019. godine.

U akciji „Jedan slatkiš – jedno dijete“ podijeljena 84 paketića

Akcija „Jedan slatkiš – jedno dijete“  i ove godine je realizovana u Mješovitoj srednjoj školi ''Gornji Vakuf'' i to u periodu od 10.12.2018 do 25.12.2018. U akciji prikupljanja slatkiša učestvovali su učenici, profesori i uprava  MSŠ ''Gornji Vakuf''. Također, značajan doprinos u realizaciji ove akcije su imali građani Gornjeg Vakufa - Uskoplja koji su mogli donirati/kupiti slatkiše u trgovinama: Best d.o.o. Travnik, S.T.R. Ukras i Dadić promet d.o.o.

Ciljna skupina akcije „Jedan slatkiš - jedno dijete“ na području opštine Gornji Vakuf - Uskoplje su bila djeca koja žive u socijalno ugroženim porodicama, a članovi Vijeća učenika su toj djeci 28.12.2018. godine podijelili paketiće, sa željom da sva djeca na području Općine osjete radost novogodišnjih praznika.

Akcija koju su sproveli učenici MSŠ ''Gornji Vakuf'' je odrađena više nego odlično, te su podijeljena 84 paketića, ukupne vrijednosti 756 KM.

Održano školsko takmičenje frizera/vlasuljara

Dana, 20.12.2018. godine, održano je školsko takmičenje frizera/vlasuljara u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“.

Učenici su se takmičili u četiri kategorije: svečana frizura, mini val, feniranje i muško šišanje. Ocjenjivački žiri takmičenja su činili: Amerlina Jazvin Softić, Ajda Agić, Mirsada Hadžiabulić i Sanin Fazlić.

Plasmani po kategorijama:

SVEČANA FRIZURA:
1. Iris Teskeredžić
2. Adnana Omerović, Irma Čolić, Merisa Rašak
3. Silma Buljina, Lamija Bambur

MINI VAL:
1. Adnana Omerović
2. Ajla Duraković
3. Naida Prijić

FENIRANJE:
1. Ajla Duraković
2. Elma Ruvić
3. Ajla Prijić

MUŠKO ŠIŠANJE:
1. Emin Duvnjak
2. Faris Gališić
3. Amila Brkić

Realizacija projekta „Vozim iako ne hodam“

U okviru projekta „Vozim iako ne hodam“, kog realizuje Savez paraplegičara USK u našoj školi je realizvana prezentacija čija je svrha preventivna i neformalna edukacija mladih iz oblasti sigurnosti u saobraćaju kroz podizanje svijesti o rizicima i posljedicama koje donosi neodgovorno ponašanje u saobraćaju, kao što je prekoračenje brzine, upotreba alkohola i opojnih droga, nevezanje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela prilikom vožnje.

Svoju životnu priču ispričao je Aldin Šanjta, a učenici su na konkretnim primjerima i sami mogli vidjeti sve opasnosti nepažnje u saobraćaju.

48378795 502655866890902 3046917222179012608 n

Ponedjeljak neradni dan, Sretan Dan državnosti BiH

Obavještavamo učenike i zaposlenike Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ da je zbog obilježavanja Dana državnosti BiH ponedjeljak, 26.11.2018. godine neradni dan.

Kroz historiju 25. novembar se obilježava kao  Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Još prije 75 godina narodi BiH su preko svojih predstavnika na Prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a istakli da hoće ono što je i nama danas potrebno, a to je BiH u kojoj su zagarantovana jednakost i ravnopravnost svih njenih građana i naroda.

Svim učenicima i zaposlenicima naše škole želimo sretan Dan državnosti BiH.

Ponedjeljak i utorak neradni dani

Obavještavamo učenike i zaposlenike Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ da su ponedjeljak i utorak (19. i 20.11.2018. godine) neradni dani zbog obilježavanja rođenja poslanika Muhameda a.s.

Redovni nastavni proces se nastavlja u srijedu, 21.11.2018. godine.

Adnana Omerović petoplasirana na internacionalnom takmičenju 'Serbia hair open'

U nedjelju, 4.11.2018. godine, u Novom Sadu, Republika Srbija, održano je internacionalno takmičenje „Serbia hair open“.

Na ovom takmičenju nastupila je Adnana Omerović, učenica trećeg razreda frizerske škole u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“. Adnana je državna prvakinja Bosne i Hercegovine u kategoriji školska frizura.

U jakoj kategoriji takmičara iz više evropskih zemalja, učenica gornjevakufske srednje škole je osvojila odlično peto mjesto u konkurenciji školska frizura, discipline mini val i svadbena frizura.

Za ovaj sjajni rezultat Adnana zahvalnost duguje svom mentoru u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“, profesoru Saninu Fazliću koji je uložio veliki napor da učenicu pripremi za takmičenje.

Izabrano novo rukovodstvo Mreže vijeća učenika na nivou SBK, Anes Muftić potpredsjednik

Tokom protekla tri dana (19-21.10.2018. godine), u Bugojnu je održan trening-seminar "Umrežavanje mladih lidera na nivou” u Srednjobosanskom kantonu u organizaciji Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine, a kojeg je finansirala fondacija “Mozaik.”

Tokom trodnevnog treninga srednjoškolci su razgovarali o mnogobrojnim problemima, radili na izgradnji tima te osmislili plan aktivnosti kojeg će realizirati u ovoj školskoj godini.

Između ostalog, srednjoškolci će u ovom kantonu raditi na uspostavljanju fonda vijeća učenika na nivou škola te će kroz međuškolske razmjene raditi na zbližavanju srednjoškolaca.

Pored oficijelnog dijela treninga je održana radna akcija organizovana od strane Let's do it-a, kojoj se priključilo 15 učesnika treninga. Učesnici su pošumljavali područje u blizini hotela “Karalinka”, a u pošumljavanju je učestvovao veliki broj mladih koji nisu bili dio treninga, te je samim tim ova akcija doprinijela kako novom iskustvu, tako i velikom broju novih prijateljstava.

Na treningu je izabrano i novo rukovodstvo Mreže vijeća učenika na nivou Srednjobosanskog kantona. Za predsjednika je izabran Alem Mlaćo, uloge potpredsjednika imaju Anes Muftić i Faris Begić. Ulogu novog PR menadžera je dobila Tara Prasko.

Kroz ovaj trening predstavnici škola u sklopu Srednjobosanskog kantona su se zbližili, upoznali, ali se u sklopu svega toga veoma zabavili.

Priključi se za RSS feed