« »
Aid Gafić

Aid Gafić

URL web stranice:

Minela Garača prvoplasirana na Matematičkom polumaratonu u Tuzli

U organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta i Udruženja matematičara TK u Tuzli je početkom juna održan prvi Matematički polumaraton.

Događaj je to koji je izazvao veliko interesovanje kod studenata, asistenata, i profesora ove prirodne nauke. Matematičkom polumaratonu prisustvovali su i učenici osnovnih i srednjih škola, koji su pokazali poseban interes za ovaj predmet tokom školovanja.

Prvo mjesto na ovom takmičenju osvojila je Minela Garača, učenica prvog razreda gimnazije u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“.

Čestitamo Mineli na ovom sjajnom rezultatu.

Obavijest o upisu učenika u prve razrede

BOSNA I HERCEGOVINA
FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE
SREDNJOBOSANSKI KANTON-KANTON SREDIŠNJA BOSNA
MJEŠOVITA SREDNJA ŠKOLA „GORNJI VAKUF”
GORNJI VAKUF-USKOPLJE

Datum: 08.06.2018. godine

O B  A  V  I  J  E  S  T

Obavještavaju se učenici sa završenom osnovnom školom da se prijem učenika u prvi razred srednje škole vrši:
PRVI UPISNI ROK:
- Prijava kandidata za upis učenika u I razred gimnazije, tehničke i srodne, te stručne škole je 18 i 19. 06 . 2018. godine od 8 sati.
DRUGI UPISNI ROK:
- Prijava kandidata za upis učenika u I razred  gimnazije, tehničke i srodne, te stručne škole u drugom upisnom roku je 04. i 05. 07. 2018. godine od 8 sati;
TREĆI UPISNI ROK
- Prijava kandidata i upis učenika za nepopunjena mjesta je 24.08.2018. godine od 8 sati.
Uz prijavu učenici su dužni dostaviti:
- Prijavu na konkurs,
- Izvod iz Matične knjige rođenih ili rodni list,
- Svjedodžbu o završenoj osnovnoj školi,
- Uvjerenje o uspjehu za VI, VII i VIII razred osnovne škole,
- Druga dokumenta relevantna za utvrđivanje broja bodova po kriterijima.

OPĆI USLOVI
Pravo upisa u prvi razred imaju učenici sa završenom osnovnom školom koji nisu stariji od 17 godina, odnosno koji navršavaju 18 godina života uz odobrenje Nastavničkog vijeća i učenici s posebnim potrebama na osnovu odgovarajućeg rješenja i mišljenja, imaju pravo upisa i sa navršenih 20 godina života.

U prvi razred Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ u Gornjem Vakufu-Uskoplju učenici se mogu upisati u slijedeće škole:

 1. Opća Gimnazija (IV stepen)
  2. Elektrotehnička škola - elektrotehničar računarstva i informatike (IV stepen)
  3. Mašinska tehnička škola - mašinski tehničar za kompjutersko upravljanje mašinama (IV stepen)
  3. Stručna škola uslužnih djelatnosti - frizer-vlasuljar (III stepen)
  4. Mašinska stručna škola - automehaničar, metalostrugar i zavarivač (III stepen)

Prijem učenika obavlja se u skladu sa planom upisa bez prijemnog ispita, a na osnovu Rang liste koju utvrđuje Komisija za upis učenika, na osnovu postignutog uspjeha u svim razredima osnovne škole.

Detaljne informacije oko upisa u prvi razred srednje škole možete vidjeti na web stranici škole www.mssgv.ba

DOBRO NAM DOŠLI!

DIREKTOR ŠKOLE;
Selvedina Begović, dipl.ecc

Uređenje školskog dvorišta

U okviru školskog takmičenja iz predmeta „Demokratija i ljudska prava“, učenici III2 razreda naše škole su izabrali temu „Školsko dvorište – ogledalo škole“.

Pored prezentacija, učenici su preduzeli konkretne akcije na uređenju dvorišta. Tako su uz pomoć sponzora iz lokalne zajednice realizovali projekt sadnje cvijeća, te uređenja klupa, kako bi svi učenici naše škole, ali i Srednje škole „Uskoplje“, imali gdje provoditi vrijeme prije početka nastave, kao i veliki odmor.

Za nesebičnu pomoć pri realizaciji ovog projekta učenici i menadžment škole se zahvaljuju: Općini Gornji Vakuf-Uskoplje, Auredus d.o.o., Rudniku uglja „Gračanica“, JKP „Vik“ i JKP Radovina.

Obavijest o Javnom pozivu za organizovanje vanučioničke nastave

Na javni poziv za prikupljanje ponuda za odlazak i organizovanje vanučioničke nastave u septembru 2018. godine prijavile su se dvije agencije:

 • Prevoz putnika Zavidovići, P.J. Almy Travel Zenica
 • Servistrans d.o.o. Donji Vakuf

Komisija za provođenje javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude sastala se u utorak, 22.05.2018. godine u 10:00 sati u prostorijama škole.

Sastanku su prisustvovali članovi komisije: razrednici drugih i trećih razreda, roditelji, učenici kao i direktorica škole.

Predsjednica komisije je pročitala obje ponude, te se pristupilo glasanju.

Nakon provedenog glasanja za organizaciju ekskurzije izabrana je agencija Prevoz putnika Zavidovići, P.J. Almy Travel Zenica.

Predsjednik komisije:
Emsa Ajanović, prof.

Defile i matura 47. generacije maturanata

Dana, 12.05.2018. godine, naša škola je ispratila 47. generaciju maturanata. Ovogodišnji defile je bio nešto drugačiji nego prethodnih godina. Na čelu defilea su se nalazile mažoretkinje Mažoret kluba „Uskopljanke“ i članovi limene glazbe iz Jajca.

Mješovita srednja škola „Gornji Vakuf“ ove godine ispraća 87 maturanata, iz gimnazije, fizerske i mašinske stručne škole. Učenici generacije su: Selma Hadžijusufović, Arman Gudić i Mensur Zahirović.

Trajno odlični učenici u generaciji 2017/2018. godine su: Sabina Behrem, Mersiha Čaušević, Nihada Hopić, Miralem Memić, Ermin Omeragić, Selma Polić, Alisa Adžemović, Ajla Duraković i Amer Zečić.

POZIV ZA ORGANIZOVANJE VANUČIONIČKE NASTAVE

MSŠ „Gornji Vakuf“

Datum: 11.05.2018.

Na osnovu Pravilnika o organizovanju i izvođenju školskih izleta i ekskurzija te drugih  odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole, komisija za provođenje javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude objavljuje:

JAVNI POZIV
za prikupljanje ponuda za organizaciju
višednevne školske ekskurzije

Pozivamo sve zainteresovane ponuđače da na osnovu priloženog obrasca dostave svoju ponudu za organizovanje ekskurzije u školskoj 2018/19. godini, najkasnije do 18.05.2018. godine do 13:00 sati, u zatvorenoj koverti sa naznakom „Javni poziv – ne otvaraj“ i brojem ponude na adresu: Mješovita srednje škola "Gornji Vakuf", Gradska bb, 70240 Gornji Vakuf.

Ponude koje su nepotpune kao i ponude dostavljene nakon isteka  roka za dostavu neće se uzimati u obzir.

Javno otvaranje ponuda biti će obavljeno 22.05.2018. godine u 10:00 sati u prostorijama škole.

Predsjednik komisije:
Emsa Ajanović, prof.

KLIKOM OVDJE PREUZMI OBRAZAC POZIVA ZA ORGANIZOVANJE VANUČIONIČKE NASTAVE.

Obavijest o defileu maturanata i maturalnoj zabavi

Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da će svečani defile maturanata Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ biti u subotu, 12.05.2018. godine.

Okupljanje maturanata je ispred škole u 18:00, a polazak prema Motelu „Saraj“, gdje će biti maturalna zabava, u 19:00 sati.

Maturski defile će predvoditi limena glazba iz Jajca i mažoretkinje Mažoret kluba „Uskopljanke“. Kolona kreće ispred škole, kroz Gradsku ulicu, Hadžijusufovića sokak, Vrbasku ulicu, do Motela „Saraj“.

Izvođač muzičkog programa je Selman Dizdar i bend.

Koristimo ovu priliku da obavijestimo roditelje da će program, prema prethodnom dogovoru maturanata – trajati do 02:00 sat poslije ponoći.  Poslije toga učenici su slobodni.

Program u povodu Dana škole

U povodu Dana škole, u petak, 04.05., priređen je bogat kulturno – zabavni program. Prisutnim gostima, roditeljima i zaposlenicima su se predstavili recitatorska, folklorna, plesna, dramska, frizerska i muzička sekcija. Najuspješnijim ekipama na turniru u nogometu i odbojci su uručeni pehari i diplome.

Direktorica škole Selvedina Begović je podsjetila na rezultate u proteklom periodu. To su prije svega opremanje kabineta za elektrotehniku i praktičnu nastavu za mašince, a tu su i odlični rezultati učenika na svim takmičenjima, prije svega titula prvakinje BiH za frizere koju je osvojila učenica Adnana Omerović.

Nakon programa svi posjetitelji su imali priliku da pogledaju izložbe učenika, eksponate ekološke, likovne i elektrotehničke sekcije.

Defile učenika u povodu Dana MSŠ 'Gornji Vakuf'

Defileom učenika i profesora Gradskom ulicom u Gornjem Vakufu-Uskoplju počelo je obilježavanje Dana Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“. Nakon šetnje ulicama grada, učenici su na Centralnom šehidskom mezarju, gdje je kraći govor održao profesor Amel Omeragić, proučili Fatihu.

Program obilježavanja Dana škole se nastavlja sutra, 4.5., za kada su učenici pripremili bogat kulturno – zabavni program. Vrata škole su sutra od 10:30 do 13:30 otvorena i za sve buduće učenike. Naime, sutra je u školi Dan otvorenih vrata, prezentacija škole, mogućnost za buduće učenike da se upoznaju sa nastavnim osobljem, zanimanjima i programima rada, te da razgledaju školski prostor.

Priključi se za RSS feed