« »
Aid Gafić

Aid Gafić

URL web stranice:

Javni poziv za dostavljanje ponuda za uslugu "Sistematski pregled zaposlenika"

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton središnja Bosna
Mješovita srednja škola "Gornji Vakuf"
Gornji Vakuf-Uskoplje

Datum: 09.08.2018. godine

JAVNI POZIV ZA DOSTAVU PONUDA ZA NABAVKU USLUGE SISTEMATSKOG PREGLEDA

Pozivaju se zainteresovani pravni subjekti da dostave ponude za obavljanje usluge sistematskog pregleda za 44 zaposlenika Mješovite srednje škole "Gornji Vakuf".

Ponude slati na adresu škole: Gradska bb, 70240 "Gornji Vakuf".

Poziv ostaje otvoren do 16.08.2018. godine do 12:00.

DIREKTOR ŠKOLE:
Selvedina Begović, dipl.ecc

Maturanti na ekskurziji u Italiji

U periodu od 07.09. – 14.09.2017. godine učenici Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ zajedno sa profesorima – vođama puta boravili su na maturalnoj ekskurziji. Ekskurzija je bila obrazovno – zabavnog karaktera. Konačna destinacija je bila italijanski Rimini.

Na putu prema Riminiju učenici su posjetili Veneciju, odnosno turističke atrakcije ovog grada, Trg San Marka, crkvu La Pieta, Stari zatvor, Duždevu palaču, most Rialto i ostale atrakcije ovog jedinstvenog grada.

Posjetu Italiji učenici i njihovi profesori su iskoristili da posjete San Marino. U jednoj od najmanjih europskih država učenici su posjetili Basilicu, crkvu Svetog Petra, te Piazza della Liberta.

Na povratku iz Riminija, ekskurzija je nastavljena obilaskom Bolonje, te grada ljubavi Verone, gdje su posjetili Trg Bra, Via Mazzini, trg Erbe, Danteov trg, te Julijinu kuću.

Obavijest u povodu Nove hidžretske godine

Obavještavaju se učenici i zaposlenici škole da se redovna nastava neće izvoditi u utorak, 11.09.2018. godine zbog obilježavanja vjerskog praznika – Nove hidžretske godine.

Svim učenicima i zaposlenicima čestitamo Novu 1440. hidžretsku godinu.

VAŽNA OBAVIJEST: Upis učenika u prve razrede

Obavještavaju se učenici koji su se prijavili u prve razrede u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“ da je upis učenika u ponedjeljak 16.07.2018. godine u 10:00 sati u prostorijama škole.

Svi prijavljeni na prvom upisnom roku 18. i 19.06.2018. i drugom upisnom roku 04. i 05.07.2018. godine su obavezni doći u gore navedenom terminu i izvršiti upis.

NAPOMENA: Sa sobom ponijeti hemijsku olovku.

Dodjela diploma maturantima u školskoj 2017/2018. godini

Dana, 20.06.2018. godine, u Centru za obrazovanje, sport i kulturu Gornji Vakuf-Uskoplje promovisana je 47. generacija maturanata Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“.

Mješovita srednja škola „Gornji Vakuf“ ove godine ispraća 87 maturanata, iz gimnazije, fizerske i mašinske stručne škole. Učenici generacije su: Selma Hadžijusufović, Arman Gudić i Mensur Zahirović.

Trajno odlični učenici u generaciji 2017/2018. godine su: Sabina Behrem, Mersiha Čaušević, Nihada Hopić, Miralem Memić, Ermin Omeragić, Selma Polić, Alisa Adžemović, Ajla Duraković i Amer Zečić.

Poklone za učenike generacije, trajno odlične učenike i razrednike završnih razreda obezbjedio je i uručio načelnik Općine Sead Čaušević. Direktorica škole, Selvedina Begović, u znak zahvalnosti za podršku u radu, načelniku Općine je uručila plaketu.

Minela Garača prvoplasirana na Matematičkom polumaratonu u Tuzli

U organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta i Udruženja matematičara TK u Tuzli je početkom juna održan prvi Matematički polumaraton.

Događaj je to koji je izazvao veliko interesovanje kod studenata, asistenata, i profesora ove prirodne nauke. Matematičkom polumaratonu prisustvovali su i učenici osnovnih i srednjih škola, koji su pokazali poseban interes za ovaj predmet tokom školovanja.

Prvo mjesto na ovom takmičenju osvojila je Minela Garača, učenica prvog razreda gimnazije u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“.

Čestitamo Mineli na ovom sjajnom rezultatu.

Priključi se za RSS feed