« »
Ajda Agić

Ajda Agić

URL web stranice:

Učenici MSŠ 'Gornji Vakuf' učestvovali na ljetnom kampu u Neumu

Grupa učenika naše škole koji su učestvovali u projektu „Tvoja učionica – moja učionica“, u sklopu kojeg su sudjelovali u razmjeni sa učenicima iz Banjaluke, druženje su nastavili na ljetnom kampu u Neumu. Pored učenika iz naše škole i učenika iz Banjaluke, u ljetnom kampu su im se pridružili i učenici iz Mrkonjić Grada i Mostara.

Kamp u Neumu je trajao četiri dana, od 24.06. – 27.06.2018. godine. Pored druženja, učenici su imali radionice na temu Team Building-a. Ljetni kamp je organizovao Peripetum Mobile.

Razmjena učenika MSŠ 'Gornji Vakuf' i Ekonomske škole iz Banja Luke

Učenici Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ su učestvovali u razmjeni učenika koju je organizovala NVO „Peripetum mobile“ iz Banja Luke.

Iz naše škole je učestvovalo devet učenika, koji su u periodu od 28.03. do 01.04. boravili kod učenika iz Banja Luke. Posjeta je obuhvatala posjetu Ekonomske škole u Banja Luci, obilazak grada, druženje učenika, te različite aktivnosti u prostoru škole.

Uzvratna posjeta učenika iz Banja Luke našoj školi je bila u periodu od 12.04. – do 15.04. u kojoj su gosti prisustvovali nastavi te zajedno učestvovali u uređenju školskog dvorišta.

Nastavak druženja učesnika razmjene je planiran na ljetnom kampu koji će biti za vrijeme ljetnog raspusta.

Profesori i učenici škole učestvovali u edukaciji o nasilju

U periodu od 28. – 30.11.2017. godine održan je trodnevni trening za trenere za nastavno osoblje i učenike srednjih škola SBK/KSB. Trening je održan u Konjicu u organizaciji Medica Zenica i UN Women.

Ispred nastavnog osoblja Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ učestvovale su profesorice Ajda Agić i Admira Trkić a ispred učenika Aris Karamustafić i Irma Čolić.

Tema edukacije je bila nasilje gdje su se učesnici kroz različite radionice, vježbe i predavanja upoznali sa osnovama o prepoznavanju nasilja, nasilja nad djecom i trgovini ljudima, te referalnim mehanizmima.

Po završetku edukacije učesnici su dobili certifikate i zadatak da u narednom periodu izvrše edukacije sa nastavnim osobljem i učenicima u matičnim školama.

Priključi se za RSS feed