« »
Amerlina Jazvin Softić

Amerlina Jazvin Softić

URL web stranice:

Aktivnosti učenika u povodu Valentinova

U povodu Valentinova – Dana zaljubljenih članovi novinarske sekcije naše škole su uradili pano na ovu temu.

Članovi Vijeća učenika su istim povodom, kao i prethodnih godina, organizovali akciju „Pismo dragoj osobi“ gdje su učenici jedni drugima pisali pisma koja će tokom dana biti podijeljena.

Obilježavanje značajnih datuma u novembru

U petak, 16.11.2018. godine, u našoj školi su na prikladan način obilježena tri veoma važna datuma. Naime, Vijeće učenika je u povodu Dana srednjoškolaca – 17. novembra, realizovalo akciju defilea učenika kroz naš grad.

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se u spomen na praške studente i srednjoškolce koji su, zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje, streljani bez ikakvog suđenja i dokazivanja krivnje.

Nakon defilea učenici drugog razreda gimnazije su u školi, uz pomoć profesorice Merhile Čauševiće i pedagogice Amerline Jazvin Softić, kroz prikladan tekst, glumu i kratki video obilježili Međunarodni dan tolerancije - 16. novembar i Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad djecom – 19. novembar.

Međunarodni dan tolerancije nas podsjeća na poštovanje i uvažavanje drugačijih od nas, to je naša forma izražavanja i način da budemo ljudi.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad djecom nas upozorava na to da se nasilje nad djecom ne može i ne smije tolerisati. Sloboda od nasilja će biti moguća samo ako svi poštujemo naše obaveze prema djeci i unesemo pozitivne promjene u dječje živote.

Učenici su na kraju programa poslali jasnu poruku: „Dižemo ruku za ljubav“.

Održan sastanak Vijeća roditelja

Sastanak Vijeća roditelja je održan 22.10.2018. godine (ponedjeljak) u 14:00 sati, u prostorijama škole. Sjednicu je otvorila predsjedavajuća Vijeća roditelja Senada Ćatić. Pozdravila je prisutne i poželjela dobrodošlicu u svoje ime i ime direktorice škole.

Razgovor je tekao po slijedećim tačkama:

 1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice Vijeća roditelja
  2. Školski akcijski plan za školsku 2018/2019. godinu
  3. Upis učenika u prvi razred školske 2018/2019. godine
  4. Kultura saobraćaja
  5. Razno

Sastanak je bio vrlo konstruktivan, a sve ideje za unapređenje odgojno – obrazovnog procesa roditelji će nastojati realizirati u toku školske godine.

44689995 1876599109098106 5983863370112040960 n Kopiraj

Rezultati i raspored školskog malonogometnog turnira

U SRIJEDU, 11.04.2018. GODINE ODIGRANE SU UTAKMICE:

 1. III4 – II1 3:5
 2. I4 – II2 0:5

TERMIN ZA NAREDNE UTAKMICE JE 16.04.2018. GODINE ( PONEDJELJAK ):

 1. I5 – I3 U 1300 SATI
 2. II2 – II3 U 1330 SATI
 3. III 3 – IV2 U 1400 SATI

I2 – SLOBODNA EKIPA

                                                                      VODITELJ SEKCIJE:
                                                                      Suad Alispahić, prof.

Pedagogica škole učestvovala na stručnom usavršavanju nastavnika u januaru 2018. godine

U januaru 2018. godine je, od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK, organizovano stručno usavršavanje za nastavnike osnovnih i srednjih škola u SBK.

Dana, 10.01.2018. godine u Osnovnoj školi „Travnik“ je održan seminar za stručne saradnike u srednjim školama na kojem je učestvovala pedagogica naše škole Amerlina Jazvin Softić, prof.

Tema seminara je bila „Rad stručnog saradnika – pedagoga s učenicima u srednjoj školi“, a predavači su bili stručni saradnici Amna Haljeta i Alma Brčić.

Sretna Nova 2018. godina

Dragi učenici i zaposlenici škole neka vam nova godina bude novi početak i neka vam donese mnogo novih mogućnosti, realizaciju vašeg uspjeha i mnoštvo srećnih trenutaka.

Sretna Nova 2018. godina

Obavijest o zimskom raspustu

Obavještavaju se učenici da zimski raspust traje od 03.01..2018. godine do 26.01.2018. godine. Nastava u drugom polugodištu počet će 29.01.2018. godine (ponedjeljak) po tekućem rasporedu sati.

Učešće škole u izradi Protokola o međusobnoj saradnji u radu na prevenciji i zaštiti žrtava nasilja u porodici

U prethodnom periodu, tačnije 3.4.2017. godine, ispred naše škole je za članicu Multisektorskog tima imenovana pedagogica škole Amerlina Jazvin Softić, prof. Multisektorski tim se prvenstveno bavio izradom Protokola o međusobnoj saradnji, prevenciji i zaštiti žrtava porodičnog nasilja na nivou općine Gornji Vakuf-Uskoplje. Pored toga članovi su se redovni sastajali s ciljem efikasnijeg postupanja, uvezivanja nadležnih institucija i zaštite žrtava u porodici.

S ciljem efikasnijeg rada u školi ali i multisektoralnom timu pedagogica škole je učestvovala na dvodnevnom treningu na temu: „Prevencija vršnjačkog i rodno zasnovanog nasilja u školskom okruženju“ u organizaciji In fondacije – fondacije za unapređenje socijalne inkluzije djece i mladih u BiH, koji je održan u periodu od 17. – 18.03.2017. godine u Banja Luci.

Također, pedagogica škole je učestvovala na dvodnevnom treningu na temu: „Važnost multisektorske saradnje u prevenciji i suzbijanju rodno zasnovanog nasilja“ u periodu od 24. – 25.10.2017. godine u Kozarcu, te na dvodnevnoj konferenciji pod nazivom: „Jačanje multisektorskog pristupa u prevenciji i suzbijanju nasilja u porodici i partnerskim vezama na lokalnom nivou“ u periodu od 27. – 28.11.2017. godine u Banja Luci. Navedena konferencija je realizovana u okviru projekta: „Jačanje institucionalnog i društvenog odgovora na rodno zasnovano nasilje u BiH“.

Protokol o međusobnoj saradnji, prevenciji i zaštiti žrtava porodičnog nasilja zvanično je potpisan 7.12.2017. godine u Općini Gornji Vakuf-Uskoplje.

Obilježavanje Međunarodnog dana srednjoškolaca u MSŠ „Gornji Vakuf“

Vijeće učenika naše škole obilježilo je Međunarodni dan srednjoškolaca čitanjem informativnog oglasa u kojem su istakli značaj populacije srednjoškolaca u društvu, akcijom prodaje slatkiša u vrijeme velikog odmora i zabavom za učenike. Zabava za učenike će biti organizirana u disco clubu HS sa početkom u 19:00 sati.  Novac od prodatih karata za zabavu i slatkiša će biti priložen na račun Vijeća učenika za njihove daljnje aktivnosti.

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se 17. 11. kao znak sjećanja na mirne studentske proteste u Pragu 1939. godine koje su nacisti ugušili zatvorivši sve ustanove visokog obrazovanja u Češkoj i poslavši više od 1200 studenata i srednjoškolaca u koncentracione logore, dok je devet srednjoškolaca i profesora strijeljano.
Priključi se za RSS feed