« »
Aid Gafić

Aid Gafić

URL web stranice:

Ponedjeljak neradni dan, Sretan Dan državnosti BiH

Obavještavamo učenike i zaposlenike Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ da je zbog obilježavanja Dana državnosti BiH ponedjeljak, 26.11.2018. godine neradni dan.

Kroz historiju 25. novembar se obilježava kao  Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Još prije 75 godina narodi BiH su preko svojih predstavnika na Prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a istakli da hoće ono što je i nama danas potrebno, a to je BiH u kojoj su zagarantovana jednakost i ravnopravnost svih njenih građana i naroda.

Svim učenicima i zaposlenicima naše škole želimo sretan Dan državnosti BiH.

Ponedjeljak i utorak neradni dani

Obavještavamo učenike i zaposlenike Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ da su ponedjeljak i utorak (19. i 20.11.2018. godine) neradni dani zbog obilježavanja rođenja poslanika Muhameda a.s.

Redovni nastavni proces se nastavlja u srijedu, 21.11.2018. godine.

Adnana Omerović petoplasirana na internacionalnom takmičenju 'Serbia hair open'

U nedjelju, 4.11.2018. godine, u Novom Sadu, Republika Srbija, održano je internacionalno takmičenje „Serbia hair open“.

Na ovom takmičenju nastupila je Adnana Omerović, učenica trećeg razreda frizerske škole u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“. Adnana je državna prvakinja Bosne i Hercegovine u kategoriji školska frizura.

U jakoj kategoriji takmičara iz više evropskih zemalja, učenica gornjevakufske srednje škole je osvojila odlično peto mjesto u konkurenciji školska frizura, discipline mini val i svadbena frizura.

Za ovaj sjajni rezultat Adnana zahvalnost duguje svom mentoru u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“, profesoru Saninu Fazliću koji je uložio veliki napor da učenicu pripremi za takmičenje.

Izabrano novo rukovodstvo Mreže vijeća učenika na nivou SBK, Anes Muftić potpredsjednik

Tokom protekla tri dana (19-21.10.2018. godine), u Bugojnu je održan trening-seminar "Umrežavanje mladih lidera na nivou” u Srednjobosanskom kantonu u organizaciji Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine, a kojeg je finansirala fondacija “Mozaik.”

Tokom trodnevnog treninga srednjoškolci su razgovarali o mnogobrojnim problemima, radili na izgradnji tima te osmislili plan aktivnosti kojeg će realizirati u ovoj školskoj godini.

Između ostalog, srednjoškolci će u ovom kantonu raditi na uspostavljanju fonda vijeća učenika na nivou škola te će kroz međuškolske razmjene raditi na zbližavanju srednjoškolaca.

Pored oficijelnog dijela treninga je održana radna akcija organizovana od strane Let's do it-a, kojoj se priključilo 15 učesnika treninga. Učesnici su pošumljavali područje u blizini hotela “Karalinka”, a u pošumljavanju je učestvovao veliki broj mladih koji nisu bili dio treninga, te je samim tim ova akcija doprinijela kako novom iskustvu, tako i velikom broju novih prijateljstava.

Na treningu je izabrano i novo rukovodstvo Mreže vijeća učenika na nivou Srednjobosanskog kantona. Za predsjednika je izabran Alem Mlaćo, uloge potpredsjednika imaju Anes Muftić i Faris Begić. Ulogu novog PR menadžera je dobila Tara Prasko.

Kroz ovaj trening predstavnici škola u sklopu Srednjobosanskog kantona su se zbližili, upoznali, ali se u sklopu svega toga veoma zabavili.

Javni poziv za dostavljanje ponuda za uslugu "Sistematski pregled zaposlenika"

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton središnja Bosna
Mješovita srednja škola "Gornji Vakuf"
Gornji Vakuf-Uskoplje

Datum: 09.08.2018. godine

JAVNI POZIV ZA DOSTAVU PONUDA ZA NABAVKU USLUGE SISTEMATSKOG PREGLEDA

Pozivaju se zainteresovani pravni subjekti da dostave ponude za obavljanje usluge sistematskog pregleda za 44 zaposlenika Mješovite srednje škole "Gornji Vakuf".

Ponude slati na adresu škole: Gradska bb, 70240 "Gornji Vakuf".

Poziv ostaje otvoren do 16.08.2018. godine do 12:00.

DIREKTOR ŠKOLE:
Selvedina Begović, dipl.ecc

Maturanti na ekskurziji u Italiji

U periodu od 07.09. – 14.09.2017. godine učenici Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ zajedno sa profesorima – vođama puta boravili su na maturalnoj ekskurziji. Ekskurzija je bila obrazovno – zabavnog karaktera. Konačna destinacija je bila italijanski Rimini.

Na putu prema Riminiju učenici su posjetili Veneciju, odnosno turističke atrakcije ovog grada, Trg San Marka, crkvu La Pieta, Stari zatvor, Duždevu palaču, most Rialto i ostale atrakcije ovog jedinstvenog grada.

Posjetu Italiji učenici i njihovi profesori su iskoristili da posjete San Marino. U jednoj od najmanjih europskih država učenici su posjetili Basilicu, crkvu Svetog Petra, te Piazza della Liberta.

Na povratku iz Riminija, ekskurzija je nastavljena obilaskom Bolonje, te grada ljubavi Verone, gdje su posjetili Trg Bra, Via Mazzini, trg Erbe, Danteov trg, te Julijinu kuću.

Obavijest u povodu Nove hidžretske godine

Obavještavaju se učenici i zaposlenici škole da se redovna nastava neće izvoditi u utorak, 11.09.2018. godine zbog obilježavanja vjerskog praznika – Nove hidžretske godine.

Svim učenicima i zaposlenicima čestitamo Novu 1440. hidžretsku godinu.

Priključi se za RSS feed