« »
Aid Gafić

Aid Gafić

URL web stranice:

Jedan od najpoznatijih bh. fizera, Alen Demirović, održao edukaciju za učenike frizerske škole

U posjeti učenicima frizerske škole Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ bio je Alen Demirović, jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih frizera. On je za učenike održao pokaznu vježbu šišanja.

Alen, inače certificirani edukator za muške frizure ispred brenda „Subrina profesional“, je poznat po tome da je pridobio povjerenje nogometnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine. Tako svakoga mjeseca odlazi u Istanbul gdje šiša i brije Višću, Bajića, Miloševića i druge bh nogometaše koji nastupaju za Turske klubove.

Učenici su od maestra imali mogućnost vidjeti najnovije tehnike šišanja muškaraca.

- Izuzetno sam zadovoljan današnjom radionicom u Gornjem Vakufu. Radili smo po principu „look and learn“, a učenici su pokazali zavidnu zainteresovanost i disciplinu – rekao je Demirović.

Demirović je završio frizersku akademiju u Sarajevu, a nakon toga i u Crnoj Gori. Konstantno radi na vlastitoj edukaciji, a rezultat toga je da je u Sarajevu otvorio tri frizerska salona. Šišanje kod njega u glavnom gradu naše države smatra se privilegijom i velikom čašću.

Današnje gostovanje i pokazno predavanje Alena Demirovića je samo jedna od aktivnosti koje se provode u frizerskoj školi u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“, koja je među najpriznatijima u ovom dijelu BiH.

SRETNA NOVA 2019. GODINA

Svim učenicima i zaposlenicima Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ želimo sretnu i uspješnu 2019. godinu.

28.01.2019. godine – početak drugog polugodišta školske 2018/2019. godine.

U akciji „Jedan slatkiš – jedno dijete“ podijeljena 84 paketića

Akcija „Jedan slatkiš – jedno dijete“  i ove godine je realizovana u Mješovitoj srednjoj školi ''Gornji Vakuf'' i to u periodu od 10.12.2018 do 25.12.2018. U akciji prikupljanja slatkiša učestvovali su učenici, profesori i uprava  MSŠ ''Gornji Vakuf''. Također, značajan doprinos u realizaciji ove akcije su imali građani Gornjeg Vakufa - Uskoplja koji su mogli donirati/kupiti slatkiše u trgovinama: Best d.o.o. Travnik, S.T.R. Ukras i Dadić promet d.o.o.

Ciljna skupina akcije „Jedan slatkiš - jedno dijete“ na području opštine Gornji Vakuf - Uskoplje su bila djeca koja žive u socijalno ugroženim porodicama, a članovi Vijeća učenika su toj djeci 28.12.2018. godine podijelili paketiće, sa željom da sva djeca na području Općine osjete radost novogodišnjih praznika.

Akcija koju su sproveli učenici MSŠ ''Gornji Vakuf'' je odrađena više nego odlično, te su podijeljena 84 paketića, ukupne vrijednosti 756 KM.

Održano školsko takmičenje frizera/vlasuljara

Dana, 20.12.2018. godine, održano je školsko takmičenje frizera/vlasuljara u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“.

Učenici su se takmičili u četiri kategorije: svečana frizura, mini val, feniranje i muško šišanje. Ocjenjivački žiri takmičenja su činili: Amerlina Jazvin Softić, Ajda Agić, Mirsada Hadžiabulić i Sanin Fazlić.

Plasmani po kategorijama:

SVEČANA FRIZURA:
1. Iris Teskeredžić
2. Adnana Omerović, Irma Čolić, Merisa Rašak
3. Silma Buljina, Lamija Bambur

MINI VAL:
1. Adnana Omerović
2. Ajla Duraković
3. Naida Prijić

FENIRANJE:
1. Ajla Duraković
2. Elma Ruvić
3. Ajla Prijić

MUŠKO ŠIŠANJE:
1. Emin Duvnjak
2. Faris Gališić
3. Amila Brkić

Realizacija projekta „Vozim iako ne hodam“

U okviru projekta „Vozim iako ne hodam“, kog realizuje Savez paraplegičara USK u našoj školi je realizvana prezentacija čija je svrha preventivna i neformalna edukacija mladih iz oblasti sigurnosti u saobraćaju kroz podizanje svijesti o rizicima i posljedicama koje donosi neodgovorno ponašanje u saobraćaju, kao što je prekoračenje brzine, upotreba alkohola i opojnih droga, nevezanje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela prilikom vožnje.

Svoju životnu priču ispričao je Aldin Šanjta, a učenici su na konkretnim primjerima i sami mogli vidjeti sve opasnosti nepažnje u saobraćaju.

48378795 502655866890902 3046917222179012608 n

Priključi se za RSS feed