« »
Aid Gafić

Aid Gafić

URL web stranice:

Obavijest o Javnom pozivu za organizovanje vanučioničke nastave

Na javni poziv 3/19 od 13.05.2019. godine za prikupljanje ponuda za odlazak i organizovanje vanučioničke nastave u septembru 2019. godine prijavile su se dvije agencije:

  • Prevoz putnika Zavidovići, P.J. Almy Travel Zenica
  • Putnička agencija Grand Tours d.o.o. Zenica

Komisija za provođenje javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude sastala se u utorak, 22.05.2019. godine u 10:00 sati u prostorijama škole.

Sastanku su prisustvovali članovi komisije: razrednici drugih i trećih razreda, roditelji, učenici kao i direktor škole.

Nakon što je predsjednica komisije pročitala obje ponude, pristupilo se glasanju.

Nakon provedenog glasanja za organizaciju ekskurzije izabrana je agencija Prevoz putnika Zavidovići, P.J. Almy Travel Zenica.

Predsjednik komisije:
Samira Bakić, prof

Poziv za organizovanje vanučioničke nastave

Mješovita srednja škola „Gornji Vakuf“

Datum: 13.05.2019.

Na osnovu Pravilnika o organizovanju i izvođenju školskih izleta i ekskurzija te drugih  odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole, komisija za provođenje javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude objavljuje:

JAVNI POZIV
za prikupljanje ponuda za organizaciju
višednevne školske ekskurzije

Pozivamo sve zainteresovane ponuđače da na osnovu priloženog obrasca dostave svoju ponudu za organizovanje ekskurzije u školskoj 2019/2020. godini, najkasnije do 20.05.2019. godine do 13:00 sati, u zatvorenoj koverti sa naznakom „Javni poziv – ne otvaraj“ i brojem ponude na adresu: Mješovita srednje škola "Gornji Vakuf", Gradska bb, 70240 Gornji Vakuf.

Ponude koje su nepotpune kao i ponude dostavljene nakon isteka  roka za dostavu neće se uzimati u obzir.

Javno otvaranje ponuda biti će obavljeno 22.05.2019. godine u 10:00 sati u prostorijama škole.

Predsjednik komisije:
Samira Bakić, prof.

KLIKOM OVDJE PREUZMI OBRAZAC POZIVA ZA ORGANIZOVANJE VANUČIONIČKE NASTAVE.

Defile maturanata generacija 2018/2019

Dana, 04.05.2019. godine, Gornji Vakuf ispratio 48. generaciju maturanata Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“. Ovogodišnji defile je bio nešto drugačiji nego prethodnih godina. Na čelu defilea, kome su velike probleme pravile obilne padavine, nalazili su se članovi limene glazbe iz Jajca, a defile je zbog rekonstrukcije Gradske ulice, išao Vrbaskom ulicom.

Mješovita srednja škola „Gornji Vakuf“ ove godine ispraća 86 maturanata, iz gimnazije, fizerske i mašinske stručne škole. Učenici generacije su: Aida Ćatić, Amila Ljubunčić, Zlata Ohran i Aida Polić.

U prelijepom ambijentu motela Saraj, maturante je zabavljao lokalni muzički bend „Sudnji Dan“.

Obilježen Dan škole i otvorena multimedijalna sala

Svečano je danas bilo u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“. Naime, zaposlenici i učenici su obilježili Dan škole.

Ovogodišnji najznačajniji školski dan je posebno radostan zbog otvaranja novog multimedijalnog kabineta. Projekt je to koji je finansiran od Rudnika uglja „Gračanica“, čiji je predstavnik Suadin Bektić, zajedno sa direktoricom škole Selvedinom Begović otvorio nove prostorije i predao učenicima i zaposlenicima na upotrebu. Nakon otvaranja gosti su imali priliku pogledati film o školi čiji su autori učenici ove škole Džan Ljubunčić i Haris Bukarić.

U kulturno – zabavnom programu predstavili su se članovi školskog hora, recitatorske sekcije, folklorne sekcije, dramske sekcije, muzičke sekcije, te učenici frizerske škole sa modelima frizura sa kojima su učestvovali na državnom prvenstvu.

Direktorica škole Selvedina Begović je podcrtala posvećenost svih zaposlenika škole na stvaranju što boljih uslova za odvijanje nastavnog procesa.

- Nastavni sadržaji, metode rada i nastavno – didaktička sredstva trebaju biti u funkciji stvaranja učeničkih kompetencija. Te kompetencije trebalo bi da se temelje na inovativnosti, kreativnosti, informatičkoj pismenosti, poduzetnosti, socijalnoj osjetljivosti, odgovornosti i identitetu pojedinca, kazala je direktorica Begović.

U sklopu obilježavanja Dana škole, organizovan je i Dan otvorenih vrata gdje je učenicima osnovnih škola omogućeno da se upoznaju sa srednjom školom, smjerovima, uslovima rada, profesorima, a upriličena je i izložba slika i fotografija likovne sekcije, portofolij sa prikupljenim fondom knjiga za biblioteku, te izložba modela molekula DNK.

Obavijest o defileu maturanata i maturalnoj zabavi

Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da će svečani defile maturanata Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ biti u subotu, 04.05.2019. godine.

Okupljanje maturanata je ispred škole u 17:30, a polazak prema Motelu „Saraj“, gdje će biti maturalna zabava, u 18:30 sati.

Maturski defile će predvoditi limena glazba iz Jajca. Kolona kreće ispred škole, te nastavlja Vrbaskom ulicom (magistralnim putem M16.2) do Motela „Saraj“.

Izvođač muzičkog programa je lokalni bend „Sudnji dan“.

Koristimo ovu priliku da obavijestimo roditelje da će program, prema prethodnom dogovoru maturanata – trajati do 02:00 sat poslije ponoći.  Poslije toga učenici su slobodni.

Posjeta Sajmu knjiga u Sarajevu

Učenici i profesori Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ su boravili u Sarajevu gdje su posjetili 31. Sarajevski sajam knjiga.

Učenici i profesor su iskoristili lijepo i sunčano poslijepodne da posjete ovogodišnju književnu manifestaciju i na drugačiji način progovore o knjizi kao sastavnom dijelu našeg života.

Pored posjete Sajmu, za učenike je organizovan i obilazak Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

IMG 4b6ba053d272e738d12f29503e04d49e V

Učenici frizerske škole nastupili na Otvorenom državnom prvenstvu Saveza frizera BiH

U Tuzli je protekle nedjelje održano Otvoreno državno prvenstvo Saveza frizera Bosne i Hercegovine. Riječ je o najznačajnijoj frizerskoj manifestaciji koja je i ovoga puta okupila više od 100 učenika i vrhunskih  frizera iz naše zemlje, Srbije i Crne Gore. Organizatori manifestacije su Savez frizera BiH i Klub frizera i kozmetičara Tuzla.

Na prvenstvu su nastupili i učenici frizerske škole Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ koji su pokazali izuzetnu maštu i kreativnost što je rezultiralo neuobičajenim frizurama od kojih su neke izmamile i uzdahe.

Priključi se za RSS feed