« »

Dodjela diploma maturantima MSŠ 'Gornji Vakuf' 2016/2017

Danas je u sportskoj dvorani Gornji Vakuf-Uskoplje upriličena dodjela diploma za maturante Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“. Ovo je prvi događaj ovog tipa u gornjevakufsko-uskopaljskoj dvorani.

Učenici škole su se potrudili da za ovu priliku pripreme bogat kulturno – zabavni program, koji je obilovao pjesmom, plesom i recitacijama.

Direktorica škole Selvedina Begović je čestitala učenicima na uspješnoj okončanju jedne epohe školovanja, ali i života, te je sa učenicima i prisutnim gostima, sa dosta emocija, podijelila svoje iskustvo sa promocije u SAD-u. „Različitosti su te koje zbližavaju ljude“, poručila je direktorica.

Ponosan na gornjevakufsku mladost bio je načelnik Općine Gornji Vakuf-Uskoplje Sead Čaušević koji je za najbolje učenike i njihove profesore obezbjedio prigodne poklone.

Četrdesetšesta generacija maturanata Mješovita srednja škola „Gornji Vakuf“ ispraća dva odjeljenja gimnazije, te po jedno ekonomske, frizerske i automehaničarske škole. Maturiralo je ukupno 96 učenika

nazad na vrh