« »

Direktorica škole organizovala prijem za učesnike Državnog prvenstva frizera BiH

Direktorica škole organizovala prijem za učesnike Državnog prvenstva frizera BiH

Direktorica Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ Selvedina Begović danas je organizovala prijem za učenike škole koji su učestvovali na Državnom prvenstvu frizera BiH.

Podsjećamo, na Državnom prvenstvu frizera BiH održanom proteklog vikenda u Banja Luci, učenici naše škole su ostvarili zapažene rezultate, a Adnana Omerović se okitila titulom državne prvakinje u disciplini „mini val“. U istoj konkurenciji, drugo mjesto je osvojila učenica Ajla Duraković. U disciplini „školska punđa“ drugo mjesto je osvojila Iris Teskeredžić, a treće Irma Čolić. U disciplini „muško šišanje“ drugo mjesto je osvojio Asmir Medilović, dok je četvrto plasirana bila Dženita Smajić.

„Dragi učenici, zahvaljujem vam se, na uloženom trudu i čestitam vam na postignutim rezultatima. Vi ste svojim primjerom pokazali kako ozbiljno treba pristupiti procesu obrazovanja i obuke u svojoj struci. Jako je važno da učestvujete na takmičenjima, jer vam to pruža mogućnost razvijanja vaših sposobnosti, stjecanje novih znanja, obogaćivanje iskustva, upoznavanje novih ljudi i širenje vidika općenito. Ponosna sam na sve vas, a posebno na našu državnu prvakinju kao i ostale nagrađene učenike. Čestitam vama i mentorima Mirsadi Hadžiabulić i Saninu Fazliću koji su vas obučili da postanete dobri frizeri. Posebna zahvalnost pripada načelniku Općine koji je, također, podržao projekt.“ – kazala je direktorica Begović.


nazad na vrh