« »

FOTO: Svečano otvorenje kabineta za praktičnu nastavu

FOTO: Svečano otvorenje kabineta za praktičnu nastavu
Odličan primjer saradnje lokalnih privrednika i obrazovnih ustanova dolazi nam iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja. Naime, danas je u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“ otvoren kabinet za praktičnu nastavu.

Sve je počelo jednim malim projektom kog je školi odobrilo resorno ministarstvo, a radi se o nabavci opreme za radionicu u vrijednosti od 6.612,00 KM. Preduzeće ATT je izabrano kao najpovoljniji ponuđač za realizaciju tog projekta. Prilikom potpisivanja ugovora o realizaciji projekta, vlasnik ATT Adnan Telalović je obišao kabinet koji je bio predmet opremanja. Tom prilikom Telalović je izjavio da je nedopustivo da se oprema postavlja u tako ne uslovnu prostoriju, da djeca zaslužuju puno bolje, te je obećao da će sa svojim poslovnim partnerima finansirati rekonstrukciju radionice.

Brzo se pristupilo realizaciji obećanih aktivnosti, te je ATT, skupa sa firmama Rašak d.o.o. Bugojno, Schrack technik BH d.o.o. Mostar, Hager d.o.o. Sarajevo i Obrt Seno Bugojno, završilo kompletnu rekonstrukciju kabineta za praktičnu nastavu učenika Mašinske stručne škole Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“. Donirana vrijednost projekta je oko 15.000 KM.

Izuzetno radosna zbog realizacije projekta, koji će u mnogome olakšati nastavni proces, bila je direktorica MSŠ „Gornji Vakuf“, Selvedina Begović.

- Ovaj projekt za našu školu i srednju školu „Uskoplje“ znači mnogo, jer pruža mogućnosti da učenici pored teoretskog znanja stiću i razvijaju svoje vještine i sposobnosti kroz praktičnu primjenu tog znanja. Ovdje će moći naučiti ono što će im u budućnosti poslodavci tražiti, a pored toga moći će nadograditi svoje vještine i sposobnosti u samom preduzeću ATT, koje je naš partner za obavljanje praktične nastave. – izjavila je direktorica Begović.


nazad na vrh